Behöver du hjälp med en personalrelaterad fråga, till exempel anställningsavtal, arbetsrätt, löner, arbetsmiljö, eller frågor om kollektivavtalet? Vill du ha rådgivning i ett specifikt ärende. Då har du kommit rätt.

Vi har samlat några av våra av våra vanligaste frågor pch svar här bredvid. Här finns mallar och blanketter för anställningsavtal med mera. Logga in så hittar du också ditt eget kollektivavtal.

För de flesta övriga frågor kan du kontakta vår rådgivningsjour via e-post eller telefon. I jouren svarar IDEAs rådgivare/förhandlare på kortare arbetsrättsliga frågeställningar.

Skickar du mail ska du få en kontakt inom en arbetsdag.

Om du har en mera specifik fråga eller ett ärende som tar längre tid i anspråk, exempelvis av mer utredande karaktär, boka gärna en tid med någon av våra rådgivare/förhandlare. Då kan vi på ett mer grundligt sätt gå igenom ärendet och hjälpa dig med en plan för hur du ska agera steg för steg.

Högt tryck i jouren
På grund av det rådande virusläget är det väldigt många som ringer till oss och vill ha svar på frågor. Vi har ett högt tryck i jouren och alla våra rådgivare jobbar med att svara så snabbt de kan.
Många frågor är dock av liknande art och svar på de flesta av frågorna finns redan i den information som vi lagt ut. För att du ska slippa vänta och för att vi ska kunna hjälpa så många som möjligt, ber vi er titta på följande sidor först.

Frågor och svar om coronavirus
Krispaket ska hämma virusutbrottets effekter

IDEAs rådgivningsjour öppettider

Våra öppettider är måndag – fredag 9.00 – 16.00 (lunchstängt 11.30-12-30).

Telefon: 08-632 29 99
E-post: jouren@ideella.se

Rådgivare/förhandlare IDEA